Afvallen in een week?

 

Binnen een week kilo’s afvallen kan niet gezond zijn. Maar hoe kan je nu wel op een gezonde manier gewicht verliezen terwijl je daarbij ook nog eens prettig voelt. Kortom een levenstijl waarbij je uw ideale gewicht bereikt zonder te merken dat je daadwerkelijk eigenlijk aan het afvallen bent. Uw ideale gewicht bereikt u door voldoende te bewegen en op de juiste voeding in huis te hebben. Hieronder vindt u tips om slank te worden en te blijven.

 

 

 

 

De valstrikken van lijnen

 

De meeste mensen die lijnen weten heel goed weten wat ze moeten eten. Ze weten vaak net zoveel van calorieen, vet en koolhydraten als een dietist. Ze weten dat ze minder vet, fastfood, alcohol, zoetigheid, snacks en ander 'junkfood' moeten eten. Ze weten dat ze hun bord moeten opscheppen met veel mager voedsel met weinig vet.

 

Maar waar de meesten van ons over struikelen, is het wanneer, waarom en hoe van wat we eten. Dat zijn de fundamenten van het dagelijkse eten en het zijn de dingen die u kunt veranderen. Of u nu een liefhebber bent van veel eiwitten of zweert bij natuurvoeding, de onderstaande tips kunnen u helpen bij het winnen van de strijd tegen de kilo's.

 

 

 

 

 

 

dieettips voor een slankere lijn!

 

Is het tijd voor een slanke lijn? Als je nu begint, en je houdt je aan alle tips, kun je per week gemakkelijk een kilo afvallen.

Probeer ook niet veel meer dan dat kwijt te raken, want te snel afvallen zal in veel gevallen leiden tot het jojo effect. Daarnaast geef je de huid niet de tijd om strak te trekken, wat resulteert in slapper vel. Als je veel kilo's hebt kwijt te raken is het goede nieuws dat je de eerste kilo's veel sneller zal zien verdwijnen dan de wat minder zware mensen!

 

Suiker

 

Zoetekauwen die van de ene op de andere dag geen suiker meer eten, kunnen zich gejaagd en nerveus gaan voelen, en last krijgen van suikerdips waarin ze een onweerstaanbare drang naar suiker hebben. Maar hoe min- der suiker je lichaam binnendringt, hoe minder het om suiker gaat vragen. Begin dus gelijk vandaag met het afhouwen van je suiker gebruik zonder al te radicale veranderingen aan te brengen (want de kans dat je die volhoudt is niet zo groot). Als je bijvoorbeeld echt geen koeie zonder suiker lust, kun je beginnen met één klontje in plaats van twee of een zoetje te gebruiken.

 

Snacks

 

Door alle zoete en vette tussendoortjes zoals candybars, koekjes, taaltjes, propjes, snoep- jes, etc. te schrappen kun je bink wat afvallen zonder extra moeite. Vergeet niet dat het wel belangrijk is om tussen de maaltijden door iet kleins te eten om je bloedsuikerspiegel op peil te houden zodat je stofwisseling lekker blijft doorwerken. Kies voor slimme snacks zoals (gedroogd) fruit, groente, een pakje droge cricket, een mok bouillon of een plak ontbijtkoek.

en houd je hieraan.

 

Afslankers

 

Als extra ondersteuning kan een afslanker van pas komen. Er zijn afslankers die er voor zorgen dat je meer energie hebt, afslankers die je stofwisseling doen stijgen zodat je meer verbrandt, en producten die er voor zorgen dat je minder honger hebt. Welke het beste bij jou past? Vraag in de winkel om persoonlijk advies of kijk op afslanktest.nl

 

Groenten

 

Zorg dat je minimaal 2 keer per dag groente of rauwkost eet. Je kunt natuurlijk komkommer, radijsjes of bleekselderij als tussensoortje eten, maar je kunt ook je brood beleggen met tomaat of rammenas. Ook kun je in plaats van brood bij de lunch kiezen voor een salade (zonder vette saus of kaas natuurlijk). Zorg dat bij de avondmaaltijd minimaal de helft van je bord is gevuld met groente (een kwart met vlees en een kwart met zetmeelproducten). Eet de groente bij voorkeur zo rauw mogelijk of gebruik bereidingswijzen waarbij niet te veel vitaminen verloren en niet veel vet nodig is (zoals stomen of wokken). Kies voor (biologische) groenten uit het seizoen.

 

Drinken

 

Drankjes bevatten vaak ongemerkt veel calorieën. Zelfs (gezonde' zuiveldranken, aapjes en vruchtendranken kunnen boordevol suiker zitten. Light frisdranken bevatten weliswaar geen suiker, maar wel zoetstoffen. Leer jezelf aan om water te drinken eventueel met een klein scheetje aanlenglimonade in plaats van andere smaakvolle versnaperingen. Door water te drinken voor het eten, zul je zien dat je sneller vol zit. Ook alcohol is een echte stiekeme dikmaker. Als je wil afvallen, beperk je dan tot 1 drankje per dag!

 

Fruit

 

In veel diëten is fruit een 'no-go area' omdat ze suikers bevatten. Maar het gezonde effect van fruit weegt natuurlijk makkelijk op tegen dat beetje fructose (vruchtensuiker). Zorg wel dat je niet de hele dag door fruit eet, maar doe dit echt als tussensoorten als je honger hebt met een maximum van drie stuks per dag.

Vruchtensap bevat nagenoeg geen vezels en is daarom niet zo'n goede keuze.

 

Bewegen

 

Eerlijk is eerlijk: zonder te bewegen, val je minder af dan met! Je hoeft dan echt niet gelijk urenlang total body work-outs te doen, elke activiteit helpt calorieën te verbranden en je lichaam te sterken. Ieder beetje helpt: op de fiets naar de supermarkt, met het openbaar vervoer naar het werk en kiezen voor de trap in plaats van de lift. Bedenk voor jezelf hoeveel tijd per dag je minimaal wil bewegen en houd je hieraan. Bij betere weersomstandigheden kan je naar buiten gaan om te wandelen, fietsen, zwemmen of skeeleren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home.
Gratis proefles .
Personal trainer .
Voedingsadvies.
Aanbiedingen.
Dieet tips
Vraag het onze diëtist

Afvallen in een week

Alles voor een gezonde levenstijl in regio Den Haag.

Home
Dieet tips
Vraag het onze diëtist

 

Calorieverbuik bij krachttraining

Plattere buik

Minder lichaamsvet

Betere lichaamssamenstelling

Spieren menselijk lichaam
Spieren trainen

Slim Belly

Spiermassa opbouwen

Spieren kweken

Sterker worden

Spieren voor spieren

Vrouwenkracht

Lichaamstype

Krachttraining oefeningen

krachttraining apparaten

Ademhalen

krachttraining schema

Stretching

Cooling down

Warming up oefeningen

Taille meten

Vetpercentage berekenen

BMI berekenen

Ideale gewicht berekenen

Trainingschema fitness

Schouderoefeningen

Billen trainen

Kuitspieren trainen

Borstspier oefeningen

Armspieroefeningen

Rug oefeningen

Workout

Been oefeningen

Oefeningen heup

Sportkleding

Bootcamp

 

 

Gedachteloos eten

 

Eet nooit voor de televisie. Lees niet luidens het eten. Psychologen zeggen dat de twee gewoonten in de hersenen worden 'gelinkt', waardoor u automatisch honger krijgt als u voor de televisie gaat zitten of de krant gaat lezen. Als u op uw werk uw bureau niet kunt verlaten, maak dan een plaatste vrij en geniet van uw lunch zonder dat u doorgaat met werken.

 

Sla geen maaltijd over

 

Sommige mensen die lijnen, denken dat het overslaan van een maaltijd een goede manier is om calorieën te besparen. Het klinkt els een contradictie, maar het overslaan van een maaltijd betekent vrijwel altijd dat u de volgende maaltijd twee keer zoveel eet omdat u zo'n honger hebt. Probeer uw staag te laten wennen aan kleinere maaltijden elke vier of vijf uur.

 

Rustgevende muziek

 

Onderzoekers hebben ontdekt dat het luisteren naar langzame, rustgevende muziek (klassiek, weaergeluiden of new age) tijdens het eten een kalmerend effect heeft. U eet daardoor langzamer. ongeveer drie happen per minuut. Snelle, harde geluiden stimuleren u daarentegen om uw eten snel naar binnen te werken, waardoor u vaak meer eet dan u van plan was.

 

Een dag tegelijk

 

Gebruik de beroemde techniek die alle zelfhulpgroepen gebruiken. Denk alleen aan de dag die voor u ligt, de volgende 24 uur. Leef in het heden, deze dag.

Denk niet meer aan de eetbui van gisteren of aan de volgende week van het dieet. Als u het goed doet tot het eind van deze dag, doet u het beste wat u kunt doen die dag!