Cooling down oefeningen

 

Krachttraining verschilt van aerobe training omdat bij krachttraining de hartslag niet gedurende een lange tijd sneller gaat kloppen- hij stijgt en zakt omdat u arbeid met rust afwisselt. Een cooling down om het hart langzaam terug te brengen naar de ‘rusttoestand’, is dan ook niet nodig. Het is wel belangrijk dat u stretcht. Dat helpt de spieren om terug te keren naar hun normale rustlengte na een periode van intense activiteit. En als u correct en voldoende vaak stretcht, verhoogt ook uw bewegingsbereik en souplesse.

 

Vraag en antwoord

 

Gewicht verliezen met gewichten

Vet verliezen

Calorieverbuik bij krachttraining

Plattere buik

Minder lichaamsvet

Betere lichaamssamenstelling

Koolhydraten helemaal weglaten?

Eiwitten versus koolhydraten

Vet verminderen in het lichaam

De oorzaak van overgewicht

Waarom is het moeilijk afvallen

De insulinepiek

Stofwisseling verhogen
De basisprincipes van afvallen
Wel of geen tussendoortjes?
Spieren menselijk lichaam
Spieren trainen

 

 

 

Stretch oefeningen voor tijdens de cool down

 

Heupen/ bilspieren

Ga tegen een muur zitten en strek uw benen. Plaats uw linkervoet over uw rechterdij en plaats de voet vlak op de grond. Plaats nu uw rechterarm rond de linkerknie en trek hem zachtjes naar uw rechterschouder ( in plaats van hem onmiddelijk tegen uw borst te drukken) terwijl u mooi rechtop blijft zitten.

Draaispieren van de heup

Ga op uw rug op de grond liggen en breng een knie naar uw borst, terwijl het andere been plat op de grond blijft. Grijp de enkel van het gebogen been vast en houd met uw andere hand uw knie op zijn plaats ( zoals een scharnier ), trek de enkel zachtjes naar u toe tot u een diepe strekbeweging voelt in het heupgebied van het opgetilde been.

Zijwaartse strekbeweging

Ga met uw voeten onder uw heup en uw armen boven uw hoofd staan, met de handen in elkaar. Laat de romp naar rechts zakken ( alsof u tussen twee glasplaten geklemd zit) waarbij u de kern activeert en de armen gestrekt houdt. Voel een strekbeweging langs de linkerzij. Pauzeer, keer terug naar de beginpositie en laat de romp op dezelfde manier naar links zakken.

Borst

Ga met uw voeten onder uw heupen staan, met de handen in elkaar gevouwen achter uw rug en de palmen naar elkaar gekeerd. Trek, terwijl u uw schouders naar achteren en naar beneden houdt, uw armen van u weg tot u een strekbeweging voelt langs de de voorkant van uw borst. Voelt u geen strekbeweging, doe dan de strekbeweging voor de borst.

 

Bovenrug

Ga met uw voeten onder de heupen staan en buig uw knieën. Vouw de handen voor het lichaam, met de palmen naar u gekeerd, en druk uw armen langzaam van u af zodat u een strekbeweging ervaart langs de achterkant van de schouders en de bovenrug. Probeer uwbovenrug in een C-vorm te brengen alsof u zich er tegen verzet dat iemand u aan uw handen en knieën vooruittrekt.

Achterkant van de bovenarm ( triceps)

Breng uw rechterarm boven uw hoofd en laat hem acher uw rug zakken. Breng nu uw linkerarm naar uw rechterelleboog en duw de arm zachtjes naar achteren tot u een strekbeweging voelt in de achterkant van uw rechterarm. Wissel van kant.

Voorkant van bovenarm ( biceps)

Ga naast een muur staan met de benen uit elkaar en plaats het been dat het dichtst bij de muur staat voor het andere been. Leg uw rechterhand op schouderhoogte tegen de muur, waarbij  de vingers naar achteren wijzen. Druk de hand stevig tegen de muur en leun voorover tot u van schouder tot pols een strekbeweging voelt langs de voorkant van de arm. Wissel van kant.

Schouders ( deltaspieren )

Breng uw linkerarm voor het lichaam, net onder schouderhoogte, en druk met uw rechterhand ( die u boven de linkerelleboog houdt ) de arm naar de borst. Trek de schouders niet op. Wissel van kant.

Nek

Ga rechtop staan en breng uw hoofd naar rechts, zonder dat het naar boven of beneden wijst. Draai het hoofd naar links en laat het voorover zakken. Verander van

kant.

Heupbuigspieren

Neem een lunge-positie in, met de rechtervoet naar voren. Plaats uw linkerknie op de grond met het onderbeen uitgestrekt ( de knie een eind achter de heup ) en de tenen naar de grond gericht. Verstrak de buikspieren en buig voorover vanuit de heupen, tot uw linkerknie een hoek van 90 graden vormt. U moet een strekbeweging voelen langs de voorkant van het heupgewricht en dij.

Onderrug en spieren van de erector spinae

Kniel op de grond met een paar kussens of een hoofdkussen op uw schoot. Buig de romp voorwaarts, waarbij de handen ver voor u uit 'wandelen' en laat uw billen rusten op uw hielen. Laat de kussens de voorkant van het lichaam ondersteunen zodat de ruggengraat zich echt kan buigen en uitstrekken.

 

 

 

 

 

Home.
Gratis proefles .
Personal trainer .
Voedingsadvies.
Aanbiedingen.

Cooling down

Alles voor een gezonde levenstijl in regio Den Haag.

Offerte aanvragen
Bewegen en sporten
Hoe afvallen op een verantwoorde manier
Meer energie

 

Vraag en antwoord

 

Koolhydraten helemaal weglaten?

Eiwitten versus koolhydraten

Vet verminderen in het lichaam

De oorzaak van overgewicht

Waarom is het moeilijk afvallen

De insulinepiek

Stofwisseling verhogen
De basisprincipes van afvallen
Wel of geen tussendoortjes?

Snacks wanneer wel wanneer niet?

Light producten

Drie eenvoudige stappen naar een beter lichaamsbewustzijn.

Wijn

Koekjes en gebak
Chips

Chocolade

Lekkere trek

Troosteten

Suiker

Frisdranken en vruchtensappen
Alcohol

Uw bord hoeft niet leeg
Begin niet aan crashdiëten

Dieetclubs en groepen

Genieten van salades
Groenten eten

Fruit als tussendoortje

Granenbrood
Ontbijtgranen
Pasta
Mager vlees

Gewicht verliezen met gewichten

Vet verliezen

Calorieverbuik bij krachttraining

Plattere buik

Minder lichaamsvet

Betere lichaamssamenstelling

Spieren menselijk lichaam
Spieren trainen

Slim Belly

Spiermassa opbouwen

Spieren kweken

Sterker worden

Spieren voor spieren

Vrouwenkracht

Lichaamstype

Krachttraining oefeningen

krachttraining apparaten

Ademhalen

krachttraining schema

Stretching

Cooling down

Warming up oefeningen

Taille meten

Vetpercentage berekenen

BMI berekenen

Ideale gewicht berekenen

Trainingschema fitness

Schouderoefeningen

Billen trainen

Kuitspieren trainen

Borstspier oefeningen

Armspieroefeningen

Rug oefeningen

Workout

Been oefeningen

Oefeningen heup

Sportkleding

Bootcamp