Is uw dieet betrouwbaar?

 

Uit een studie naar de betrouwbaarheid van dieetboeken is gebleken dat in slechts één op de vier gevallen het voorgestelde diët voldeed aan de richtlijnen voor voeding en gezondheid. De overige waren slechts modeverschijnselen. Boeken met modediëten hebben meestal vijf dezelfde kenmerken. Als in Uw boek een van de volgende punten aangehaald wordt, gooi het dan weg:

 

  • Voeding kan de chemie van het lichaam veranderen.
  • Hormonen zijn verantwoordelijk voor de gewichtscontrole.
  • Supplementen en speciale 'gezondheidsvoeding' zijn nodig om af te vallen.
  • Snelle, zelfs wonderbaarlijke resultaten zullen worden bereikt met een dieet.
  • Hele voedingsgroepen moeten ofwel geëlimineerd worden, of geconsulteerd met Uitsluiting van alle andere voedingsgroepen.

 

 

 

 

 

Welk populair dieet past bij u?

 

Welk soort dieet moet u volgen om het teveel aan gewicht kwijt te raken? Het is tegenwoordig heel verwarrend omdat de opvattingen van dieetgoeroes uit Hollywood, die zweren bij veel eiwitten, botsen met die van de voorstanders van traditionele diëten met weinig vet en veel koolhydraten. En dan zijn er ook nog allerlei supplementen tegen cellulitis en maaltijdvervangers.

 

 

 

 

 

 

Waarom moet u zich zorgen maken?

 

Te veel gewicht en overgewicht zijn risicofactoren voor veel ziekten, zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, hartproblemen en galblaasziekten. Het positieve is dat deze kunnen worden voorkomen door actief te blijven en uw gewicht onder controle te houden als u ouder wordt.

 

Bij mensen met ernstig overgewicht is slechts 10 tot 15 procent gewichtsverlies, ongeveer 9 kg als u 90 kg weegt, voldoende om de bloeddruk, het cholesterolpeil. het bloedsuikerniveau en kortademigheid te verbeteren. Met andere woorden: u hoeft uw streefgewicht (of het gewicht van toen u 20 was) niet te hebben bereikt om al verbeteringen te kunnen zien en u beter te voelen.

                              

Het beste dieet voor u is een dieet waar u zich prettig bij voelt en dat u meer dan een week kunt volhouden! Het moet duurzaam zijn. Bekijk de aanpak van alle populaire diëten en gebruik alleen dat wat bij u past en wat er voedingstechnisch evenwichtig uitziet. Laat de rest links liggen.

 

Juist afvallen Terwijl alle 'wondermiddeltjes' dagelijks veranderen, blijven een paar eenvoudige dieetwaarheden altijd wonderen verrichten.

 

Populaire diëten

 

Het dr Atkins dieet
GI dieet
Leverdieet
Soepdieet

Het zone dieet

Bloedgroepdieet

South Beach dieet

Heupen en dijendieet

Eiwitrepen en shakes

Vegetarische diëten
Diëten met maar één soort voedingsmiddel

Het niet eten dieet

Vetblokkerende pillen

Chitosan

Kruidenpillen tegen cellulitis
Nieuwe diëten

Diëten van sterren

 

 

 

 

De verborgen uitwerkingen van lijnen

 

Hoewel strenge dieten dramatisch gewichtsverlies kunnen veroorzaken, gaan ze gepaard met fysiologische problemen zoals een slechte temperaturenregulatie en slecht slapen.

 

Uit een onderzoek is gebleken dat vrouwen die vier weken een streng dieet van 800 calorieën volgden wel afvielen, maar dat bij de meeste de lichaamstemperatuur 's nachts lager werd en dat het langer duurde voordat ze in slaap vielen. De onderzoekers denken dat door de vertraging van de stofwisseling van het lichaam door het strenge dieet de productie van lichaamswarmte vermindert. Het verstoorde ook de slaap. Twee goede redenen om geen dieet met heel weinig calorieen te gaan volgen.

 

Zet uw lichaam niet op de hongerstand

 

Als u geleidelijker afvalt hongert u uw lichaam niet uit. Neem bijvoorbeeld het snelle dieet. U begint met alleen sap te drinken mater ontdekt dat te uitgeput raakt en geen energie hebt. Nog verrassender, gezien het feit dat u weinig eet, is dat u niet veel afvalt. Dat komt hierdoor: uw lichaam denkt dat er hongersnood aankomt en schakelt over op de crisisstand. Hel stopt dus met onnodig energieverbruik in een poging calorieën te sparen voor de 'hongersnood'. Ons lichaam probeert ons te beschermen, zelfs al is het tegen onszelf.

 

Door deze overlevingsstrategie te vermijden, kunt u afvallen zonder uw stofwisselingspeil te verlagen en zonder vermoeid te raken. Hoe u dat doet? Door heel geleidelijk of te vallen: Uw lichaam heeft dan niet in de gaten dat het vet uit zijn voorraad moet gebruiken en zal dat zonder problemen doen.

 

 

Vraag en antwoord

 

Koolhydraten helemaal weglaten?

Eiwitten versus koolhydraten

Vet verminderen in het lichaam

De oorzaak van overgewicht

Waarom is het moeilijk afvallen

De insulinepiek

Stofwisseling verhogen
De basisprincipes van afvallen
Wel of geen tussendoortjes?

Snacks wanneer wel wanneer niet?

Light producten

Wijn

Koekjes en gebak
Chips

Chocolade

Lekkere trek

Troosteten

Suiker

Frisdranken en vruchtensappen
Alcohol

Uw bord hoeft niet leeg
Begin niet aan crashdiëten

Dieetclubs en groepen

Genieten van salades
Groenten eten

Fruit als tussendoortje

Granenbrood
Ontbijtgranen
Pasta
Mager vlees

Vis eten

Dijen en buik

 

Vet of gewicht?

 

Voedingsdeskundigen spreken tegenwoordig liever van 'vet verliezen' dan van 'gewicht verliezen'. Dat komt omdat het doel van lijnen moet zijn om lichaamsvet te verliezen, geen Vocht of mager spierweefsel.

 

Door bepaalde strenge diëten valt misschien wel af, maar het grootste gedeelte daarvan is ofwel vocht dat er snel weer bijkomt of spierweefsel, dat u eigenlijk wilt houden spieren zijn goede vrienden van iemand die wil afvallen. Ze zijn metaforisch actief in tegenstelling tot vet en zijn verantwoordelijk voor een hoge stofwisseling van het lichaam, zodat u meer calorieën kunt verbranden. Eenvoudig gezegd: hoe meer spieren u hebt, hoe meer calorieën uw lichaam verbrandt, zelfs terwijl u slaapt.

 

Nuttige dieettips

Kookgeheimen om af te slanken

Thuis koken

Dieetproducten
Het geheim om minder te eten
Laat uw maag krimpen!

Doe geen boodschappen met een lege laag
Langzaam afvallen voor meer succes

Weegschaal

Home.
Gratis proefles .
Personal trainer .
Voedingsadvies.
Aanbiedingen.
Dieet tips
Vraag het onze diëtist

Dietist Den Haag

Alles voor een gezonde levenstijl in regio Den Haag.

 

Calorieverbuik bij krachttraining

Plattere buik

Minder lichaamsvet

Betere lichaamssamenstelling

Spieren menselijk lichaam
Spieren trainen

Slim Belly

Spiermassa opbouwen

Spieren kweken

Sterker worden

Spieren voor spieren

Vrouwenkracht

Lichaamstype

Krachttraining oefeningen

krachttraining apparaten

Ademhalen

krachttraining schema

Stretching

Cooling down

Warming up oefeningen

Taille meten

Vetpercentage berekenen

BMI berekenen

Ideale gewicht berekenen

Trainingschema fitness

Schouderoefeningen

Billen trainen

Kuitspieren trainen

Borstspier oefeningen

Armspieroefeningen

Rug oefeningen

Workout

Been oefeningen

Oefeningen heup

Sportkleding

Bootcamp

 

 

Een keer zondigen is geen ramp

 

Iedereen struikelt op een bepaald moment wel eens! De truc is om weer op te staan en verder te gaan. Als u verhalen leest van mensen die met succes zijn afgevallen, zult u ontdekken dat ze allemaal voldoende doorzettingsvermogen hadden om het dieet vol te houden, soms wel 12 of 18 maanden. Een enkele eetbui of een keertje zondigen is geen probleem. Pas als u opgeeft en een weeklang zoveel eet als u kunt komt al het gewicht er weer bij.

 

Pas de 90/10 regel toe

 

Als 90 procent van uw voeding gezond is, zal de resterende 10 procent in de vorm van een incidentele traktatie uw pogingen niet tenietdoen. En door een traktatie af en toe hebt u niet meer het gevoel dat u iets tekort komt en is er minder kans dat u een echte eetbui krijgt. Eén chocolaatje 'bederft' een gezond dieet niet maar de hele doos wel!

 

Plannen, plannen, plannen!

 

Schrijf in het begin van elke week of de avond van tevoren een menu op, zodat u de maaltijden vooruit kunt plannen en precies weet welke boodschappen u moet doen.

Een boodschappenlijst spaart u tijd en geld en voorkomt impulsaankopen die vaak onnodig en ongezond zijn.

 

Eet nooit tijdens het koken

 

Kleine beetjes proeven wordt automatisch gedrag, waardoor u; zich niet bewust bent van de extra calorieën. Stop deze gewoonte door kauwgom zonder suiker te kauwen of uw mond te bedekken met een hoofdband. Lik de garde, lepel of kom niet af als u aan het koken bent, spoel ze direct af om de verleiding weg te nemen.

 

Kook bij voorkeur met een volle maag: hierdoor eet u minder. Bereid een deel van of de hele volgende maaltijd direct nadat u hebt gegeten. Als U de smaak moet proeven, kies dan het allerkleinste stukje.

 

Honger of trek?

 

Leer wal honger is en wat trek (eten zonder honger). Honger is de reactie van het lichaam op een laag bloedsuikerpeil als u lange tijd niets hebt gegeten. Trek is als U zich hongerig voelt omdat u eten ziet of voelt dat het bijna etenstijd is. Ze kunnen allebei hetzelfde aanvoelen, maar slechts aan één moet u gehoor geven.

 

Schat uw honger in probeer uw eigen honger aan te voelen en leer verschil te maken tussen buikhonger (lichamelijke honger) en geeuwhonger. Evalueer uw honger op een schaal van O tot en met 10 om een idee te krijgen of u echt honger hebt of alleen maar trek.

 

10 Overvol

9 Propvol

8 Ongemakkelijk

7 Te vol

6 Ik heb te veel gegeten

5 Voldaan, net genoeg

4 Een beetje trek

3 Leeg

2 Hongerig

1 Erge honger

0 Uitgehongerd