Energie fontein

 

 • Richt uw blik in gedachten in de aarde onder uw voeten, zo diep u kunt. U denkt dat u daar iets schitterends en blinkends ziet, diep onder u, het lijkt op een bron van licht, of op glinsterend water. Visualiseer deze lichtbron duidelijk.
 • Inhaleer deze lichtbron vanuit de diepte, tijdens de inademing naar uw voetzolen. Naarmate het dichterbij komt, ziet u het heldere water of het glinsterende licht steeds beter. Bij een volgende inademing inhaleert u het licht door het midden van uw voetzolen in uw lichaam. De lichtbron voelt warm aan en geeft u een gevoel van kracht. Ze stijgt op door uw benen, stralend, ze tilt uw enkels van uw voeten op, uw kniegewrichten van het scheenbeen. Ze stijgt op via uw dijen, verspreidt zich in uw heupen, die worden opgetild van de benen. De kracht van het water is sterk en geeft uw benen steun. Als het opstijgt in uw wervelkolom worden uw wervels een voor een opgetild en lijken ze tot leven te komen. In de borst wervelt het licht en geeft het een gevoel van ruimte, het dwarrelt in de nek en achterhoofd en tilt de nek op. In uw hoofd en gelaat geeft het een gevoel van ruimte. De kracht van het water is zo geweldig dat er een hoeveelheid ontsnapt via uw kruin en oplost, het universum in. Door de continue kracht wordt u opgetild en tegelijkertijd gesteund. Het water voert afval met zich mee, en stroomt door u heen als was u een kanaal zonder belemmeringen of obstakels. Het water is een Energiefontein.

 • Een deel van het water klatert terug naar de grond. Voel hoe het langs uw gezicht stroomt en langs uw schouders. Het vloeit, verzachtend, langs uw armen en borst naar beneden. Van uw vingers druppelt het terug de aarde in, terug naar de bron. Het is een cirkel zonder begin of einde, een fontein zonder einde of begin. Houd dit beeld nog enkele minuten vast. Probeer alle sensaties van de Energiefontein tegelijkertijd te ervaren.
 • Ter beëindiging van deze oefening laat u het beeld van het water zich geleidelijk aan terugtrekken uit uw lichaam, laat het terug de aarde in lopen en tot stilstand komen. Pauzeer even voordat u met de volgende oefening doorgaat.
 • Ster

 

 • Keer  terug naar het beeld van de lichtbron diep in de aarde onder uw voeten. Adem in en haal het licht naar u toe. Bepaal nu welke vorm van energie het is: licht, water, elektriciteit, een laserstraal?
 • Adem in en inhaleer de energie door uw voetzolen in uw lichaam. Laat het dezelfde opwaartse route volgen als zojuist.
 • Adem krachtig uit en richt de energie in vijf richtingen via de volgende lichaamspunten:opwaarts en via uw nek naar buiten door uw kruin (1);
 • opwaarts en via het centrum van uw lichaam naar buiten door beide armen ( 2 en 3). Leid het uw lichaam uit door uw vingertoppen;
 • neerwaarts via beide voetzolen ( 4 en 5 ) terug de aarde in.
 • Adem in, inhaleer de energie door de voeten. Adem krachtig uit en zie hoe de energie door de vijf punten tegelijkertijd het lichaam uit drijft. Herhaal dit enkele keren totdat u voelt dat de energie via alle vijf richtingen tegelijkertijd uit uw lichaam wordt gestuurd. Uw innerlijk oog ziet hoe de energie in het universum verdwijnt. Voel hoe uw lichaam groeit en langer wordt bij iedere uitademing en niet indeukt bij het leegpersen van de longen.
 • Til nu bij het ademen, bij iedere uitademing, uw armen op. Stel u daarbij voor dat de kracht van de energie in u is toegenomen en dat ze uw armen voor u optilt.
 • Zodra uw armenhorizontaal zijn, ter hoogte van uw schouders, vormt u een vijfpuntige ster, en u stuurt uw energie uit in vijf richtingen. Dit is de houding die ik de Open-sterpositie noem. Houd deze positie even vast, adem normaal. Laat het karakter van deze energie tot u doordringen, voel alle richtingen tegelijkertijd. Inhaleer met de inademing de energie totdat die uw lichaam vult, en verdrijf ze uit uw lichaam met de uitademing, via de vijf punten.
 • Wanneer u voelt dat u verder kunt gaan, ga dan door met de        Vallende- steroefening. Zoniet, bouw deze oefening dan als volgt af.

 

Het beëindigen van de Ster

 

Omdat de ster een stimulerende oefening is, kunt u door het toegenomen zuurstof- en energieniveau wat duizelig zijn. Daarom is het belangrijk deze oefening langzaam af te bouwen.                                                                      

 

Om de oefening te beëindigen, vermindert u in gedachten geleidelijk aan de kracht van de energie. Adem daarbij rustig door, en laat bij iedere in- en uitademing de kracht van de energiestroom afnemen. Breng uw armen daarbij naar beneden. Adem rustig door, neem de tijd. Zodra uw armen uw zij raken, de vingertoppen naar beneden wijzend, laat u de energie teruglopen in de aarde, naar haar bron. Uw ademhaling moet weer normaal en rustig zijn voordat u verdergaat.

 

Vallende ster

 

 • U staat in de Open-sterpositie en voelt de energie door u heen stromen en via de vijf punten uw lichaam uit stromen. In gedachten voelt u hoe de energiestroom steeds krachtiger wordt en langzaam uw armen optilt. Blijf energie via uw armen naar buiten richten bij iedere uitademing en laat de energie uw armen steeds hoger optillen totdat ze recht naar boven wijzen. Tenslotte voelt u de energiestroom in u als één directe lijn: naar de lucht via uw kruin en vingertoppen, naar de aarde door de zolen van uw voet. Voel hoe u een kanaal bent voor de energie die door u heen het universum in stroomt.                                            
 • Houd deze positie even vast. Haal rustig adem en probeer zoveel mogelijk alle sensaties en de energiestroom in beide richtingen te voelen. Wanneer u verzadigd  bent, bouwt u deze oefening af zoals hiervoor beschreven. De Energiefontein en de Ster zijn krachtige oefeningen, ofwel methoden, om de energiestroom door het lichaam te voelen. Deze beelden worden steeds gebruikt in de dagelijkse energieoefeningen en vormen de basis voor het begrip van de energiestroom. Maar ze kunnen ook zelfstandig toegepast worden, op ieder willekeurig moment van de dag. Wanneer u ze tijdens een korte werkpauze doet, voelt u zich verfrist en gesterkt. Probeer aan een Energiefonteinoefening te denken wanneer u op straat loopt of in een rij staat. Het geeft u gewis een licht gevoel.

 

Uw dagelijks energieprogramma

 

De Energiefonteinoefeningen die eerder beschreven worden, ontwikkelen ons vermogen om de nabijheid van de ons omringende universele energie te voelen. Uit die energie kunnen we altijd putten. Die energie stroomt voortdurend door ons lichaam op weg naar andere bestemmingen, zodat ons lichaam fungeert als een kanaal voor deze energie.

Als we ons eenmaal bewust worden van die energie beseffen we tevens de noodzaak om ons lichaam zodanig te ontwikkelen dat we die energie kunnen gebruiken. Op de energie ten volste te kunnen benutten moeten we een licht, sterk en gevoelig lichaam, een energiekanaal zonder blokkades, ontwikkelen, en dat is het doel van de dagelijkse energieoefeningen.                                                                                 De oefeningen bestaan uit diverse kracht- en strekoefeningen ter bevordering van stevigheid, beweeglijkheid, coördinatie ter bevordering van een juiste houding en stroomlijning van het lichaam. Ze werken naar een stevig lichaam met een met gezonde, soepele spieren, waaruit spanningen en toxinen worden afgevoerd, waardoor de energie en levenskracht opbloeien.

 

Basisbegrippen

Sterker maken

Strekken

 

Voorbereidende energie oefeningen

 

Energie krijgen

Het energieveld

Het staan

Het lichte staan

Energie lichaam met dagelijkse programma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home.
Gratis proefles .
Personal trainer .
Voedingsadvies.
Aanbiedingen.

Meer energie krijgen

Alles voor een gezonde levenstijl in regio Den Haag.

Offerte aanvragen
Bewegen en sporten
Hoe afvallen op een verantwoorde manier
Meer energie

 

Vraag en antwoord

 

Koolhydraten helemaal weglaten?

Eiwitten versus koolhydraten

Vet verminderen in het lichaam

De oorzaak van overgewicht

Waarom is het moeilijk afvallen

De insulinepiek

Stofwisseling verhogen
De basisprincipes van afvallen
Wel of geen tussendoortjes?

Snacks wanneer wel wanneer niet?

Light producten

Drie eenvoudige stappen naar een beter lichaamsbewustzijn.

Wijn

Koekjes en gebak
Chips

Chocolade

Lekkere trek

Troosteten

Suiker

Frisdranken en vruchtensappen
Alcohol

Uw bord hoeft niet leeg
Begin niet aan crashdiëten

Dieetclubs en groepen

Genieten van salades
Groenten eten

Fruit als tussendoortje

Granenbrood
Ontbijtgranen
Pasta
Mager vlees

Gewicht verliezen met gewichten

Vet verliezen

Calorieverbuik bij krachttraining

Plattere buik

Minder lichaamsvet

Betere lichaamssamenstelling

Spieren menselijk lichaam
Spieren trainen

Slim Belly

Spiermassa opbouwen

Spieren kweken

Sterker worden

Spieren voor spieren

Vrouwenkracht

Lichaamstype

Krachttraining oefeningen

krachttraining apparaten

Ademhalen

krachttraining schema

Stretching

Cooling down

Warming up oefeningen

Taille meten

Vetpercentage berekenen

BMI berekenen

Ideale gewicht berekenen

Trainingschema fitness

Schouderoefeningen

Billen trainen

Kuitspieren trainen

Borstspier oefeningen

Armspieroefeningen

Rug oefeningen

Workout

Been oefeningen

Oefeningen heup

Sportkleding

Bootcamp