Het GI dieet
Dit dieet, gebaseerd op het idee dat koolhydraten niet allemaal gelijk zijn, deelt koolhydraten volgens de glycemische index (GI) in als langzaam (laag op de glycemische index) of snel (hoog op de glycemische index).
Het GI dieet stimuleert mensen om koolhydraten met een lage GI te kiezen, zoals volkorenbrood, linzen, bonen. pasta, ontbijtgranen met veel vezels en bepaalde soorten fruit en groenten. Het werd oorspronkelijk bedacht om diabetes onder controle te houden (waarbii het heel belangrijk is om de bloedsuikerspiegel constant te houden). Omdat het meer tijd kost om de aanbevolen koolhydraten te verteren, er minder insuline nodig is en te langer een voldaan gevoel houdt, is de kans groot dat u afvalt. |
|||
|
|||
|
Voordelen
Nadelen
Dit is een goede manier om uw koolhydraten te kiezen, maar zorg ervoor dat dit niet het enige criterium is om te bepalen welke koolhydraten u eet. Sommige koolhydraten, zoals zilvervliesrijst en volkorenbrood, hebben veel voedingswaarde hoewel ze niet in de lage GI categorie vallen. Globaal genomen is het dieet gezond en gemakkelijk te volgen.
|
||
|
|
|
|
|
|||
Vraag en antwoord
Koolhydraten helemaal weglaten? Vet verminderen in het lichaam Waarom is het moeilijk afvallen Stofwisseling verhogen |
|
||
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|
Alles voor een gezonde levenstijl in regio Den Haag.