Meer energie in je lichaam opwekken

 

Met behulp van de fantasie,een krachtig instrument, wordt het lichaam getransformeerd, en wordt een onuitputtelijke bron van universele energie aangeboord die de levenskracht zal blijven voeden. In de Helende oefeningen in hoofdstuk 3 worden de concepten uit de Energiefontein toegepast bij veelvoorkomende stress gerelateerde problemen. Er zijn ademhalingsoefeningen voor intense ontspanningen, en technieken om de bron voor energieblokkades en stijfheid op te sporen en op te heffen, of spanningshoofdpijn te verhelpen.

 

De eerste en moeilijkste afspraak in dit programma is om iedere dag wat tijd voor uzelf vrij te maken, zo’n 20-30 minuten. Dit is ingewikkelder dan het lijkt omdat u uw conditie prioriteit moet gaan geven en uzelf deze aandacht waard moet gaan vinden. In het begin zal er steeds iets zijn dat belangrijker lijkt. Probeer een gunstig moment te vinden, waarop u er zeker van bent niet gestoord te worden, en plan deze tijd dan mentaal voor uzelf in als een traktatie.

 

Onthoud dat u deze oefeningen beslist niet moet beschouwen als een soort straf die u uitvoert omdat u vindt dat u nu eenmaal iets aan uw lichaam moet doen. Als u zo begint, dan wordt het oefenen weldra al net zo’n klus die u ergens moet zien in te passen in een reeds overvol programma. Neen, mijn methode eist dat u aardig voor uzelf bent en aandacht voor uzelf hebt.

 

 

 

 

Als het idee te moeten gymnastieken toch nog steeds een vorm van zelfkastijding voor u is, probeer dan eens iedere dag vijf minuten rustig alleen te zitten. Concentreer u daarbij op uw ademhaling en probeer uw gedachten tot rust te brengen. Laat dat eerst uw ‘verwennerijtje’ zijn. Doe dit iedere dag even tot het idee van het doen van gymnastiekoefeningen u prettig toeschijnt.

Wees in het begin dankbaar voor ieder moment dat u voor uzelf hebt. Al oefent u heel weinig, zelfs dat beetje is honderd keer beter dan helemaal niets doen! Straf uzelf niet op de dagen dat u niet oefent. Wees u er slechts van bewust hoe u zich voelt en hoe u functioneert zonder de oefeningen.

 

Hervat het de volgende dag of zodra u weer in de gelegenheid bent. Registreer bij het herbeginnen van de oefeningen aandachtig waar stijfheid is ontstaan of energieblokkades zich in uw lichaam hebben gevormd. Zodra u een bepaalde routine hebt opgebouwd, zal dagelijks oefenen een tweede natuur worden, en zal het zelfs vreemd zijn als u het moet overslaan, zoals het vreemd is als u niet kunt douchen ’s ochtends. In de afgelopen negen jaar, sinds ik opgehouden ben met dansen, heb ik mijn lichaamsconditie op peil gehouden met 20 minuten energieoefeningen per dag. De tijd kan variëren van 10 tot soms 45 minuten, afhankelijk van mijn werkprogramma. In de oude, negatieve ‘zonder pijn, geen festijn’-methode zou een volwaardige work-out veel meer inspanning vragen.

 

Twee uur work-out gaf je een geweldig gevoel want alle spanningen waren opgeheven, maar hiertoe was je slechts eenmaal per week in staat, hoogstens twee keer als je jezelf ertoe zette. Met de ‘vaak maar kort’-aanpak van mijn methode zult u merken dat u moeiteloos drie of meer uren per week kunt oefenen en dat u zich iedere dag krachtig en evenwichtig voelt. Net zoals in de fabel van de schildpad en de haas, is het de trage en schijnbaar vriendelijke methode die wint, omdat ze vol te houden is. Maar het zal wel even duren voordat u aan de oefeningen gewend bent geraakt, dus wees niet teleurgesteld als u in de eerste oefensessies weinig bereikt. Deze concepten en oefeningen zullen u voor de rest van uw leven van dienst zijn, dus het is de moeite waard om er de tijd voor te nemen. Naarmate u ermee vertrouwd raakt, zullen uw dagelijkse oefeningen succesvoller worden. Ga gericht te werk en neem de gelegenheid waar om naar uw lichaam te luisteren.

 

Hieronder volgen enkele citaten van artiesten over de oefeningen:

 

Het is een positieve en verkwikkende ervaring. Ik kom altijd gespannen naar de repetities, in elkaar gedoken en met opgetrokken schouders, maar met deze rek- en ademhalingsoefeningen kan ik in lichaam en geest groeien. Claire laat me de ruimte om me te richten op elk deel van mijn lichaam, en om mijn rusteloze gedachten te concentreren en stil te zetten. Ik leer hoe ik met mijn geest mijn energie kan sturen, hoe mijn ademhaling te reguleren en effectiever te maken. Na een half uur voelt het alsof ik tienmaal zoveel energie heb als daarvoor. Ik neem sneller dingen in me op, kan me beter concentreren en heb meer plezier in mijn werk.

 

Sarah Leonard, operazangeres.

 

Voor mij was dit energieprogramma zowel kalmerend als stimulerend. Ik kon me beter concentreren, en ik voelde me door en door levendig, energiek, krachtig, tot alles in staat. Ik voel me sindsdien minder moe en ook mijn gedachten zijn helderder. Het is fantastisch!

 

Rebecca de Pont Davies, operazangeres

 

Ik ben nu 60 jaar, en er is geen trainingsprogramma dat ik niet geprobeerd heb - maar Clares oefenmethode is uniek. Het vergroot het bewustzijn van je geestelijk en lichamelijk leven en daarmee de persoonlijke controle over je conditie. Hetis het enige trainingsprogramma dat ik van A tot Z met plezier gedaan heb en waarnaar ik steeds heb uitgekeken.

 

Eve Jenkins, Costa Blanca Energy Source Group

 

Energieoefeningen zijn toegepast door solisten van Covent Garden Royal Opera, de Engelse Nationale Opera, de Parijse opera Bastille, Lontano Contemporary Music Ensenmble. Demonstraties werden gegeven tijdens het symposium ‘The Healing Art of Opera’ in het Covent Garden Festival. Ze worden ook gegeven door de Costa Blanca Energy Group, Javea, Spanje.

 

Clare West

 

De onderstaande voorbereidende Energiefonteinoefeningen helpen u uw gevoeligheid voor de enrgie en het bewustzijn van uw lichaam te ontwikkelen. De oefeningen leren u ´inwaarts luisteren´, dat wil zeggen een oor voor uw lichaam te hebben, waardoor u op signalen kunt reageren, terwijl de beelden u helpen uw spieren volledig te ontspannen en uw geest tot rust te brengen. Ontspanning en rust zijn essentieel voor vergrote vitaliteit en energie.

                                                                   

De sensaties die u in deze oefeningen voelt, zullen nieuw voor u zijn. Tijd en oefening zijn nodig om hieraan te wennen en om hun potentieel volledig te ervaren. Geleidelijk aan zult u uw kinesthetisch vermogen van het lichaam om een gevoel en bewegingspatroon te herkennen zodat het dat op een bepaald ogenblik kan herhalen zonder dat u hierbij hoeft na te denken. Een eenvoudig voorbeeld hiervan is het leren zwemmen. Als u het bewegingspatroon eenmaal beheerst, onthoudt het lichaam direct de complexe bewegingen en sensaties die nodig zijn wanneer we het lichaam het commando geven om te zwemmen. Hetzelfde gebeurt bij Energiefonteinoefeningen. Door te oefenen zult u leren hoe u moeiteloos beelden en sensaties kunt oproepen. Deze sensaties  en beelden worden steeds weer herhaald om het effect van de Dagelijkse Energieoefeningen in hoofdstuk 2 te vergroten.      

                                                                                                                                                            

Herhaal de voorbereidende Energiefonteinoefeningen in het begin zo vaak mogelijk om uw bewustzijn van uw lichaam te vergroten. Het beste is om ze een keer per week te doen, totdat u eraan gewend bent geraakt. Daarna kunt u ze één keer per maand herhalen om ze niet te vergeten. Telkens zult u weer een diepere laag en meer details in de oefeningen ontdekken, die u eerder nog niet had ontdekt. Uiteindelijk zijn 20/30 minuten nodig voor alle oefeningen. Kies één of twee Energiefonteinoefeningen uit die u liggen, als voorbereiding op de dagelijkse energieoefeningen, als ontspanning, of ter verkwikking op een ander willekeurig moment.    

                                                                                                                

Doe de oefeningen in een rustige ruimte, ergens waar u zeker ten minste een half uur ongestoord zult zijn. Deze oefeningen vereisen concentratie die in het begin moeilijk vast te houden is. Laat u niet ontmoedigen wanneer u merkt dat u dat uw gedachten afdwalen en wees niet boos op uzelf. Probeer uw gedachten weer te focussen, roep de beelden opnieuw op voor uw innerlijk oog en ga door met de oefening. In het begin zult u dit iedere minuut opnieuw moeten doen, maar uw concentratievermogen zal door oefening toenemen. Wanneer uw gedachten er niet naar staan, kunt u het voorbereidende werk beter op een ander moment doen. Hoewel de oefeningen ter vermindering van zorgen en spanningen gebruikt kunnen worden, moet dit beslist vanaf het begin uw streven zijn.

 

Zijn de zorgen heel opdringerig, doe dan de oefening Zorgenspel uit hoofdstuk 3. Bij spanningshoofdpijn of bij spanning van uw hele lichaam, begint u met de Concentratieoefening, eveneens uit hoofdstuk 3.

                                                                                                                                             

Tijdens de oefeningen heb ik altijd een schriftje bij de hand voor het geval ik word afgeleid door andere dingen en mijn concentratie verlies. Als ik dan word onderbroken door een gedachte die me herinnert aan iets dat ik vergeten ben, schrijf ik het direct op, en spreek met mezelf af dat ik het direct zal doen, maar eerst de oefening afmaak. Daarna kan ik het helemaal vergeten. Uw innerlijk oog ziet het in de verte wegdrijven, totdat het niet meeris dan een stip ergens aan de einder van uw gedachten, maar u weet dat u er na de oefening op terugkomt.       

                                                                                                                                                       

U zult merken dat u veel geeuwt tijdens de oefeningen. Zo raakt het lichaam op de meest effectieve manier zijn toxinen kwijt. Onderdruk het geeuwen niet. Geeuw zo lang en intensief als u wilt.

 

Voorbereidende energie oefeningen

 

Energie krijgen

Het energieveld

Het staan

Het lichte staan
Energiefontein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home.
Gratis proefles .
Personal trainer .
Voedingsadvies.
Aanbiedingen.
Offerte aanvragen
Bewegen en sporten
Hoe afvallen op een verantwoorde manier
Meer energie

Hoe krijg ik meer energie?

Alles voor een gezonde levenstijl in regio Den Haag.

 

Vraag en antwoord

 

Koolhydraten helemaal weglaten?

Eiwitten versus koolhydraten

Vet verminderen in het lichaam

De oorzaak van overgewicht

Waarom is het moeilijk afvallen

De insulinepiek

Stofwisseling verhogen
De basisprincipes van afvallen
Wel of geen tussendoortjes?

Snacks wanneer wel wanneer niet?

Light producten

Drie eenvoudige stappen naar een beter lichaamsbewustzijn.

Wijn

Koekjes en gebak
Chips

Chocolade

Lekkere trek

Troosteten

Suiker

Frisdranken en vruchtensappen
Alcohol

Uw bord hoeft niet leeg
Begin niet aan crashdiëten

Dieetclubs en groepen

Genieten van salades
Groenten eten

Fruit als tussendoortje

Granenbrood
Ontbijtgranen
Pasta
Mager vlees

Gewicht verliezen met gewichten

Vet verliezen

Calorieverbuik bij krachttraining

Plattere buik

Minder lichaamsvet

Betere lichaamssamenstelling

Spieren menselijk lichaam
Spieren trainen

Slim Belly

Spiermassa opbouwen

Spieren kweken

Sterker worden

Spieren voor spieren

Vrouwenkracht

Lichaamstype

Krachttraining oefeningen

krachttraining apparaten

Ademhalen

krachttraining schema

Stretching

Cooling down

Warming up oefeningen

Taille meten

Vetpercentage berekenen

BMI berekenen

Ideale gewicht berekenen

Trainingschema fitness

Schouderoefeningen

Billen trainen

Kuitspieren trainen

Borstspier oefeningen

Armspieroefeningen

Rug oefeningen

Workout

Been oefeningen

Oefeningen heup

Sportkleding

Bootcamp