Pasta koolhydraten
Van alle zetmeelrijke koolhydraten is pasta degene die voedingsdeskundigen graag aanbevelen. Pasta bevat weinig vet, een klein beetje zout en het zetmeel heeft een lage GI en wordt langzaam opgenomen. Het is ook gezegend met eiwitten, vitamine B, ijzer en calcium.
Als u hem met een eenvoudige kruiden en tomatensaus maakt, bevat een kom fettucini minder dan 5 g vet. Als u echter een romige saus neemt, zoals carbonaat, krijgt u wel 30 tot 40 g vet binnen, voornamelijk verzadigd. Pesto bevat ook veel vet, vanwege de olie, pijnboompitjes en kaas maar dat is tenminste voornamelijk 'gezond' vet dat vriendelijk is voor uw hart. |
|||
|
|
||
Vuistregel: als de saus is gemaakt op basis van tomaten is het meestal goed. Als er room, olie of veel kaas in zit eet dan niet te veel. |
|||
Vraag en antwoord Dieetproducten |
|
||
|
|||
|
|||
|
Alles voor een gezonde levenstijl in regio Den Haag.