Kook thuis

 

Thuis koken betekent dat u de maaltijd licht en gezond kunt houden. Spaarzaam zijn met olie, mager vlees gebruiken, zuinig zijn met room en veel groenten toevoegen om u te verzadigen zijn allemaal dingen die zelden gebeuren in restaurants. Een onderzoek toonde aan dat mensen die uit eten gaan de neiging hebben om meer te eten. Dat komt vanwege de sfeer, maar ook omdat koks meestal meer boter of room gebruiken bij het koken dan u zelf thuis zou doen.

 

Een bord leeggemaakte pasta napolitana bevat 10 g vet, voornamelijk van de olijfolie die wordt gebruikt bij het bereiden ven de saus en de Parmezaanse kaas over het gerecht. Hetzelfde gerecht in een Italiaans restaurant bevat 30 g vet.

 

Deel uw bord in

 

Hoe kunt u een gezond diner bedenken om vet te verliezen? Probeer uw bord eens op deze manier in te delen.

Verdeel uw bord in gedachten in kwarten:

 

  • Een kwart moet bestaan uit eiwitten (vlees, vis, tofoe).
  • Een kwart moet bestaan uit 'goede' koolhydraten kikkererwten, pasta, zilvervliesrijs, pompoen of doornappel.
  • De resterende helft moet bestaan uit groenten of salade.

 

Proef alles, maar slechts een klein beetje

 

U hoeft zich niet alle eetgenoegens te ontzeggen. Proef iets waar u echt zin in hebt, maar stop nu één of twee happen. Meestal is dat voldoende om te proeven waar uw oog op is gevallen en uw smaakpapillen te bevredigen. U hoeft echt geen hele kwarktaart op te eten om te weten hoe hij smaakt.

 

Eet twee hapjes en door blijft het bij doe dit echter alleen als u ook echt kunt stoppen!

 

Vraag en antwoord

 

Kookgeheimen om af te slanken

Thuis koken

Dieetproducten
Het geheim om minder te eten
Laat uw maag krimpen!

Doe geen boodschappen met een lege laag
 

 

 

Home.
Gratis proefles .
Personal trainer .
Voedingsadvies.
Aanbiedingen.
Dieet tips
Vraag het onze diëtist

Thuis koken

Alles voor een gezonde levenstijl in regio Den Haag.

Home
Dieet tips
Vraag het onze diëtist

 

Vraag en antwoord

 

Koolhydraten helemaal weglaten?

Eiwitten versus koolhydraten

Vet verminderen in het lichaam

De oorzaak van overgewicht

Waarom is het moeilijk afvallen

De insulinepiek

Stofwisseling verhogen
De basisprincipes van afvallen
Wel of geen tussendoortjes?

Snacks wanneer wel wanneer niet?

Light producten

Drie eenvoudige stappen naar een beter lichaamsbewustzijn.

Wijn

Koekjes en gebak
Chips

Chocolade

Lekkere trek

Troosteten

Suiker

Frisdranken en vruchtensappen
Alcohol

Uw bord hoeft niet leeg
Begin niet aan crashdiëten

Dieetclubs en groepen

Genieten van salades
Groenten eten

Fruit als tussendoortje

Granenbrood
Ontbijtgranen
Pasta
Mager vlees

Gewicht verliezen met gewichten

Vet verliezen

Calorieverbuik bij krachttraining

Plattere buik

Minder lichaamsvet

Betere lichaamssamenstelling

Spieren menselijk lichaam
Spieren trainen

Slim Belly

Spiermassa opbouwen

Spieren kweken

Sterker worden

Spieren voor spieren

Vrouwenkracht

Lichaamstype

Krachttraining oefeningen

krachttraining apparaten

Ademhalen

krachttraining schema

Stretching

Cooling down

Warming up oefeningen

Taille meten

Vetpercentage berekenen

BMI berekenen

Ideale gewicht berekenen

Trainingschema fitness

Schouderoefeningen

Billen trainen

Kuitspieren trainen

Borstspier oefeningen

Armspieroefeningen

Rug oefeningen

Workout

Been oefeningen

Oefeningen heup

Sportkleding

Bootcamp